Bruidswerk

Bruidsboeketten op maar


Bij elk bruidsboeket wordt er gekeken naar de wensen van het bruidspaar, de jurk van de bruid en haar lichaamsbouw en het kostuum van de bruidegom. Ik vind het van groot belang om tijdens een persoonlijk gesprek samen met het bruidspaar goed te overleggen en te luisteren naar hun wensen, zodat we samen tot een mooi eindresultaat kunnen komen. Hieronder vindt u de betreffende ‘stijlen’ inclusief beschrijving en foto’s zodat u alvast wat ideeën kunt opdoen. Uw eigen voorkeur kunt u altijd kenbaar maken, eventueel een voorbeeld meenemen tijdens ons persoonlijke gesprek.  Bij Bloomies is alles mogelijkHandgebonden boeketEen handgebonden bruidsboeket is meestal rond van vorm. Het is ook goed mogelijk om een bundel langwerpige bloemen te maken, dan is het boeket langwerpig van vorm en draagt de bruid het boeket schuin over de arm. Dit soort boeketten hebben soms een vaas nodig om de bloemen af en toe even in te zetten zodat ze niet uitdrogen. Dit is de goedkoopste techniek voor het maken van een bruidsboeket.

Gestoken boeket

Bij een gestoken bruidsboeket zijn de bloemen in een houder gestoken. Deze houder heet een bridy en is gevuld met steekschuim. Zo krijgen de bloemen toch nog water. Het boeketje ligt lekker in de hand omdat het niet zo zwaar is.

Draadgebonden boeket

Draadgebonden bruidsboeketten zijn exclusief en zeer gebruikelijk bij huwelijken. Een draad gebonden bruidsboeket is het meest arbeidsintensief en daardoor duurder dan andere technieken. Het grote voordeel van deze techniek is dat alle bloemen precies in de gewenste richting geplaatst kunnen worden. Bovendien is handvat dun en makkelijk vast te houden. Bij deze techniek is het mogelijk een lang afhangend boeket te maken. Ook wel een watervalboeket genoemd. Een strakke bol met veel bloemen en een dunne lange steel is ook erg mooi.

Pomander

De pomander (bloemenbol) is in Nederland nog niet heel gebruikelijk als bruidsboeket. De bol met bloemen houd men vast door een lint of ketting die aan de bol is bevestigd. Het is een origineel alternatief voor een bruidsboeket omdat het geen steel heeft. Pomanders worden vaak gebruikt om het kerkpad mee te versieren of als bruidsmeisjesboeket.

Polscorsage

Dit is een exclusieve en originele bruidsdecoratie. Voor een bruid is het mooi om een decoratie te maken die een paar keer om de arm is gedraaid. Zo heb je de hele dag twee armen vrij om te gebruiken.  Een variant hierop is de polscorsage voor bruidsmeisjes of gasten. Deze is eenvoudig met een paar bloemen. Beide varianten zijn arbeidsintensief.

Diadeem

We kennen allemaal wel de diadeem van prinsessen. In plaats van diamanten is dit ook met bloemen te vervaardigen! Een haarband van bloemen of een haarcorsage. De haarcorsage wordt veelal op een kammetje of schuifje gelijmd zodat de kapster deze makkelijk kan bevestigen in het haar. Het is mooi om de bloemen te gebruiken die ook in het bruidsboeket zijn verwerkt.

Corsage

Corsages zijn er in veel verschillende vormen en maten. Denk aan de traditionele corsage gedragen op de linkerborst. Schoudercorsages en polscorsages zijn minder bekend maar daarom origineel om te kiezen. Corsages worden op kleding bevestigd met een spel of magneet. Voor mensen met een pacemaker word een magneetcorsage sterk afgeraden! De corsages met speld blijven beter zitten en zijn aanzienlijk goedkoper in verhouding tot magneetcorsages.

Autostuk

Bij een mooie trouwauto hoort een mooi bloemstuk op de auto. Of dit nu een vrachtwagen, tracktor, oldtimer, sportauto of koets is, overal zijn bloemcreaties voor te bedenken. Deze versiering wordt afgestemd op het bruidsboeket. Veelal gebruikt men een houder waar steekschuim in zit. Deze wordt met een zuignap op de trouwauto bevestigt. De zuignap zal de autolak niet beschadigen!

Zaalversiering

Op een receptie en tijdens diner of avondfeest is bloemwerk sfeerbepalend. Vaak wordt een feest ook in tenten georganiseerd. Bij de ingang van de tent en op de dinertafel is toont bloemstuk prachtig.

Kerkversiering

In een kerk is het erg mooi om in het looppad enkele toefen van bloemen met lint te bevestigen aan de banken. Veelal wordt een groot bloemstuk gemaakt bij de kansel/preekstoel. Ook is het gebruikelijk om in Rooms Katholieke kerken een altaarstuk en een Maria-stukje te maken. Een groots entree bij de kerk toont prachtig met bijvoorbeeld 2 grote planten of 2 bloemstukken bij de deuren van de kerk


Bloomies © 2018 | Bloemenwinkel - Purmerend

Veilig online betalen via uw eigen bank